A tavaszi ünnepeink közül az egyik legszebb és legtisztább célokért kiálló megemlékezésünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról szól.
 
A társadalmi és gazdasági fejlődés útjába álló feudális kötöttségeket önkéntes alapon próbálták megoldani (úrbéri viszonyok megszüntetése, közteherviselés, egyenlőség megvalósulása)  Ezzel  egy időben szabadságjogaikat és önrendelkezési igényeiket is megfogalmazta a magyarság a 12 pontban.

Felidéztük 1848 március 15-e eseményeit korabeli dokumentumok, cikkek , naplórészletek segítségével. Megemlékezésünket Petőfi Sándor és Juhász Gyula verseivel  tettük színesebbé.

Intézeti ünnepségünk második részében Csézy:  A hazám című klipjét néztük meg az 1848-as eseményeket megidéző képekkel. Műsorunk zárásaként Erkel Ferenc Bánk bán című színművéből meghallgattuk Bánk bán híres áriáját Simándy József előadásában.Javítóintézet a dunántúlon

Célja: az előzetes letartóztatás és javítóintézeti nevelés végrehajtását az ellátáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés elvének megfelelve egyaránt biztosító intézmény kialakítása a Dunántúlon a bűnelkövetéssel vádolt fiatalkorú érdekében a szocializációt és reszocializációt, a társadalmi reintegrációt és a munkaerő-piaci integrációt elősegíteni képes személyi, környezeti és tárgyi feltételek biztosítása