Pénteken az intézet nődolgozóit lepték meg szívhez szóló műsorukkal, másnap pedig a Városi Hölgyklub összejövetelén kápráztatták el az asszonyokat – B. Zsolt, G. Balázs, M. Kristóf, V. Patrik és V. Erik.

„Éljenek ők, a széplelkű, gondoskodó nők: kik szerető szívükkel az igazi színt varázsolják a Földre!” – szavalták.

„Lehet vár, lehet kastély, lehet palota. De otthonod csak akkor lesz, ha benne van az asszony.” – hallhattuk.

A műsort M. Kristóf erre az alkalomra írt verse zárta, mellyel ő maga köszöntötte a hallgatóságot.

Szombaton a fiúk még ének- és tánctudásukkal is meglepték a közönséget.

Ezután átadták növendékeink által készített papírvirágokat, mellyel teljesen elvarázsolták a hölgyeket. Olyannyira, hogy a nyitótáncra – hölgyválaszként – fiainkat kérték fel, majd ezt követően finom falatokkal, sütivel, üdítővel vendégelték meg őket.

Azzal búcsúztak, hogy más alkalommal is szívesen látnák növendékeinket. És már most azon gondolkodnak, mit gyűjtsenek Karácsonyra, amivel majd megajándékozhatják az intézet lakóit.

„Éljenek ők, a gyengébbnek mondott nők: az elegáns hölgyek, a dolgos asszonyok, a megfáradt arcú, rajongó lelkű, drága nagymamók, kik nélkül a világ csak kopár sivatag!”

 

Javítóintézet a dunántúlon

Célja: az előzetes letartóztatás és javítóintézeti nevelés végrehajtását az ellátáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés elvének megfelelve egyaránt biztosító intézmény kialakítása a Dunántúlon a bűnelkövetéssel vádolt fiatalkorú érdekében a szocializációt és reszocializációt, a társadalmi reintegrációt és a munkaerő-piaci integrációt elősegíteni képes személyi, környezeti és tárgyi feltételek biztosítása