Október 9-én délután tartottuk meg intézetünkben az Állatok Világnapja alakalmából megrendezett vetélkedőnket immár harmadik alkalommal.
A rendezvény fő témája a felelős állattartás volt, ennek 7 szabálya köré építettük fel a feladatokat.

A vetélkedő első felében a csoportok 10 percben bemutatták ez előzetes feladatként kiadott állatismertetőiket. Egy háziállatot kellett bemutatniuk minél színesebben, a 7 aranyszabály szerint felépítve. Ezek a szabályok a felelősség, a szeretet, a környezet, a táplálás, az egészség, a mozgásigény és az utódok. A csoportok lelkiismeretesen készültek a feladatra, sok érdekes dolgot megtudtunk az állatokról, és fegyelmezetten, érdeklődve hallgatták egymás előadását.

A második részben 3 rövid írásbeli feladat / totó, szólánc,állatkereső/ után őszi terményekből kellett a csoportoknak egy állatos kompozíciót elkészíteni.

A végén, a zsűri értékelése előtt felavattuk és elneveztük intézetünk első kisállatát Gusztit, az aranyhörcsögöt. Őt most a javító 3-as csoport fogja gondozni a csoportszobájukban.

Az első három helyezett oklevelet és különféle jutalmat kapott, de a többi csoport is részesült a nyereményekből, jó hangulatban ,elégedetten fejeztük be a délutánt.

 

Javítóintézet a dunántúlon

Célja: az előzetes letartóztatás és javítóintézeti nevelés végrehajtását az ellátáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés elvének megfelelve egyaránt biztosító intézmény kialakítása a Dunántúlon a bűnelkövetéssel vádolt fiatalkorú érdekében a szocializációt és reszocializációt, a társadalmi reintegrációt és a munkaerő-piaci integrációt elősegíteni képes személyi, környezeti és tárgyi feltételek biztosítása